Randers Jernstøberi A/S

| Metervej 4 • DK-8940 Randers SV • Danmark

Tlf +45 86 42 18 88 | E-mail info@randersjern.dk

Randers Jernstøberi A/S er en handelsvirksomhed med 7 ansatte, som har salg af kloakstøbegods som hovedaktivitet.
Vi har en salgsorganisation som dækker hele Danmark, og har landets dygtigste salgsteknikere, som gerne deler ud af deres viden om korrekt brug af brøndgods. Vores interne salgsafdeling tager imod bestilling og rådgiver også omkring produkterne.
Randers Jernstøberi A/S har eksisteret siden 1916, og har indtil 1. februar 2002 produceret støbejernsprodukter i Randers. 
Støberiet blev i 1988 overtaget af den norske koncern ØYHOVDEN INVEST AS. Den norske koncern består af 4 hovedgrupper – Støberigruppen, Krangruppen, Ejendoms- og containergruppen.
Vi er i 2017 ca. 300 ansatte i koncernen. Randers Jernstøberi A/S hører under støberigruppen, der har et støberi i Norge – Furnes Jernstøberi AS i Stange.
Støberigruppen har gennem årene foretaget betydelige udviklingstiltag indenfor produktområdet brøndgods til kørebaner, rendestensprodukter, spulebrønde, vandforsyning og fjernvarme. Ligeledes har gade- og parkinventar, såsom bænke, pullerter, trægruberiste og specialprodukter været i fokus. I koncernen er produktudvikling en kontinuerlig process. Derved kan vi til enhver tid sælge vores kunder det bedste inden for vores produktsegment.

  

Moderselskabet, Furnes Jernstøberi AS, hvor vi får støbt hovedparten af vores produkter, er beliggende i Stange kommune. Støberiet er bygget op omkring en automatisk Heinrich Wagner-Sinto formlinje, som er installeret i 2012. Formlinjen har stor kapacitet og kassestørrelsen er 1000x1000x300/200. Smeltningen finder sted i to 6 tons elektriske smelteovne med en kapacitet på 8,4 tons/time og udstøbningen sker fra en støbeautomat. Støberiet har et moderne laboratorium med spektograf. Modellerne laves på eget modelværksted. Hele produktionsanlægget bliver kontinuerligt opdateret og vedligeholdt.
I 2013 tog Furnes et helt nyt fælles skandinavisk centralager i brug. Lageret har en kapacitet på 3000 pallepladser med brøndgods, som skal sikre vores kunders leverancer.

  Se video fra produktionen…